Menu
 

Köpvillkor hos Vågexperten.se

Trygg E-Handel

Välj ett av följande:

Köpvillkor för Privatpersoner
Köpvillkor för Företag

 

För Privatpersoner

 

§1 Användning

a) Nedanstående försäljnings- och leveransvillkor (härefter kallat ”villkoren”) gäller för försäljning och/eller leverans av alla tjänster/varor (härefter kallade ”varan” eller ”tjänsten”) från Vågexperten.se (Ägt av Valueshop ApS, Tøndervej 19, 6340 Kruså, Danmark) till privatpersoner i Sverige (härefter kallade ”kunden”).

b) Villkoren gäller om inte annat skriftligen avtalats mellan kunden och Vågexperten.se, och oavsett om avtalet har ingåtts via internet, e-handel, e-post, telefax, telefon eller på annat sätt.

c) Det är en förutsättning för kundens köp, att dessa villkor accepteras och kunden uppmanas att läsa igenom villkoren noggrant.


 §2 Beställningsprocedur

a) Avtalet ingås huvudsakligen i samband med Kundens elektroniska beställning på www.vågexperten.se.

b) Dessutom kan ett köpeavtal ingås antingen skriftligt (hädanefter refererat till som e-post) eller muntligt (hädanefter refererat till som telefon). Avtalet anses ingått, när konsumenten har tryckt på köpknappen. Orderbekräftelse skickas alltid ut och om Kunden inte har mottagit någon orderbekräftelse så bör Kunden kontakta kundtjänst.

c) När du har lagt en order på vår hemsida skickar vårt system automatiskt en orderbekräftelse till din e-post. 
Har du lagt ordern via telefon, e-post eller annat får du en orderbekräftelse via e-post så snart vår personal har skapat ordern åt dig i vårt system.

d) Vi uppmanar dig att skriva ut orderbekräftelsen omedelbart efter mottagande, eftersom denna kan vara relevant i samband med byte, ångerrätt eller reklamation.

e) När ordern skickas från vårt lager skickas en faktura för köpet till kundens e-post.
Vågexperten.se förbehåller sig rätten att ändra de aktuellt gällande villkoren. Kunden är bunden till de regler och villkor som gällde på beställningsdatumet. Villkoren gäller alla avtal som ingås mellan Vågexperten.se och Kunden som de enda villkoren och ersätter alla andra villkor.


 §3 Priser och betalning

a) Alla angivna priser är i regel exkl. moms och angivna i SEK om inget annat tydligt framgår.
Dock strävar Vågexperten.se efter att även tillhandahålla alla priser inklusive moms under det angivna priset exkl. moms.

b) Hos Vågexperten kan du använda följande betalningsmetoder:

KLARNA Faktura
Om du väljer att betala med KLARNA blir du ombedd att ange ditt personnummer som KLARNA sedan använder för en kreditupplysning. Vi skickar dig en faktura via e-post så snart ordern är skickad. I e-posten och på fakturan kommer du att se betalningsanvisningar.

Kreditkort
- VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro
Betalning sker omedelbart vid köptillfället.

c) Vågexperten använder en betalnings-gateway från QuickPay. All kortdata skickas krypterad så dina uppgifter är säkra. Om vi inte kan leverera hela ordern kan vi reducera din betalning till den nya summan. Vi kan däremot inte öka beloppet om du önskar lägga till en eller flera varor. Om du betalar med kort dras beloppet först när varan skickas.

d) Försenad betalning
Vid för sen betalning tillkommer ränta enligt gällande lagstiftning.


 §4 Leverans

a) Leveranstid
Du kan se leveranstiden på varje enskild vara på produktsidan. Leveranstiderna beror nämligen på vilket lager varan skickas från.
Vi har vanligtvis 2-6 dagars leveranstid.
- Tillköper du verifiering eller kalibreringscertifikat tillkommer det 2 dagars extra leveranstid.

Vågexperten tar inte ansvar för eventuell ekonomisk förlust vid försenad leverans.

b) Fraktkostnader
Vågexperten har fri frakt på alla beställningar.
Våra leveranser skickas alltid som försäkrade paket. 

c) Leverans sker endast till adresser inom Sverige. Försändelser till andra länder kräver särskilt avtal, och kunden uppmanas att kontakta Vågexperten.se för fraktpriser och estimerad leveranstid. Vågexperten.se levererar inte utomlands eller till utländska adresser.

d) Om företaget inte kan leverera inom avtalad tid skall konsumenten utan dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt. Konsumenten skall då ha rätt att häva köpet utan kostnad.


§5 Äganderättsförbehåll och risk

a) Alla produkter och varor köpta hos Vågexperten förblir Vågexpertens egendom tills leveranstidspunkten. Det betyder att risken för försvinnande och/eller skada ligger hos Vågexperten tills leveranstidspunkten. Med leveranstidspunkt menas när varan skickas till dig.

Dock ligger risken vid returer hos dig som konsument tills varorna har skickats till Vågexperten.


 §6 Ångerrätt och returleverans

a) Du har 14 dagars ångerrätt efter den dag då du, eller en av dig angiven tredje part (dock inte transportören), mottar de fysiska varorna. Köparen står för transportkostnader vid returnering av ett ångrat köp.
 OBS: Kostnaden för kalibreringscertifikat och verifikation blir INTE återbetalat eftersom detta är arbete som utförs manuellt.

b) Returkostnader
Köparen står för transportkostnader vid returnering av ett ångrat köp.

c) Varans skick, emballage och inpackning vid retur
- Varans skick: Varan får vara testad men inte använd så att den inte går att sälja igen. Om varan inte kan säljas igen till samma pris ska köparen betala för värdeminskningen i form av avdrag i återbetalningen Se avsnitt Värdeminskning.

- Originalförpackning och tillbehör: Varan ska packas ordentligt in i originalförpackning samt med oskadat emballage och returneras med allt tillhörande tillbehör och dokumentation så som manualer, batterier och laddare. Vid saknat eller skadat emballage, tillbehör och dokumentation ska köpare betala för värdeminskning i form av nedsatt återbetalning. Se avsnittet Värdeminskning.

- Inpackning: När varan har packats in ordentligt i originalförpackningen ska den därefter packas in ytterligare en gång så att själva kartongen/emballagen eller produkten själv inte blir skadad under transport. Vi rekommenderar att varan packas i en pappkartong, passande till produktens storlek. Om varan inte är ordentligt inpackad så att varan eller varans emballage har skadats ska köpare betala för värdeminskningen i form av nedsatt återbetalning. Se avsnittet Värdeminskning.

d) Värdeminskning
För att fastslå eventuell värdeminskning gör produktansvarig på Vågexperten, som besitter stor produktkännedom, en helhetsvärdering för att säkerhetsställa varans skick. I tillfälle av eventuell skada eller saknat tillbehör görs det en individuell värdering baserat på varans skick och/eller eventuella brister.

Följande exempel på brister är vägledande avdrag, avdraget påverkas även av helhetsvärderingen och/eller skadans grad:
- Saknad produktmanual: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning
- Saknade tillbehör: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning
- Skadad originalförpackning/emballage: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning 
- Saknad originalförpackning/emballage: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning

e) Ångerrätt för delar av ett köp
Hos Vågexperten kan du returnera delar av en beställning. Det betyder at om du exempelvis har köpt två vågar så är det möjligt att returnera en av dem. Du kan dock inte få återbetalat eventuella leveransomkostnader vid denna typ returnering. 

f) Returneringsprocess

1) Kontakta kundtjänst och upplys om din returleverans (upplys ordernummer, vara och orsak)
- Kundtjänst telefon: 08-408 356 11
- Kundtjänst e-post: support@vagexperten.se

2)  Packa varan i originalförpackning samt med eventuellt extra emballage så att varan inte skadas under transport.  Bifoga en kopia av fakturan.
OBS: Se ovanstående avsnitt ” Varans skick, emballage och inpackning vid retur”. Vid saknat emballage eller tillbehör, vid spår av användning eller felaktig inpackning ska köpare betala för värdeminskning i form av nedsatt återbetalning. avsnittet Värdeminskning.

3) Skicka paketet retur till nedanstående adress. Vi rekommenderar att du sparar kvittot från posten om försändelsen skulle komma bort.

Vågexperten.se
Genvägen 1
231 62 Trelleborg

4) Når Vågexperten har mottagit varan görs det först en undersökning av varan och därefter återbetalas totalbeloppet efter 7 dagar till det konto som du betalade med. Vid eventuell värdeminskning kommer värdet av detta dras av från det belopp som ska återbetalas och du kommer att få information om detta på e-post.


§7 Reklamationsrätt

a) Du har 3 års reklamationsrätt på alla varor.

b) Procedur

1) Kontakta kundtjänst och anmäl din reklamation - upplys ordernummer, vara och brist.
Tel.: 08 408 356 11
E-post: support@vagexperten.se

2) Om varan har fel eller brister, och du har anmält reklamationen rättidigt, kommer vi att reparera dessa fel eller brister inom rimlig tid. Om det visar sig att detta inte är möjligt, eller vi inte anser att det är lämpligt att reparera varan, tar vi i stället på oss ansvaret att leverera en ny felfri vara efter returleverans av den felbehäftade varan. Vi återbetalar dessutom eventuella dokumenterade utgifter som du har haft i samband med returleveransen. Om varken reparation eller omleverans är möjlig, återbetalar vi i stället köpspriset, inklusive utgifter för returleveransen. 

3) Vid omleverans eller återbetalning: Kundtjänst skickar dig en förbetald etikett som är märkt med returadressen, som du ska sätta på paketet med den defekta varan och skicka retur. 

4) När vi har mottagit och undersökt returvaran skickar vi dig en ny vara vid omleverans. Vid återbetalning återbetalar vi beloppet till ditt konto inom 7 dagar.

c) Meddelande om brist inom rimlig tid
Om du vill klaga över en brist ska du informera oss om detta inom rimlig tid efter det att du har upptäckt bristen. I annat fall mister du rätten att klaga över bristen. Meddelande inom två månader efter att du har upptäckt bristen kommer att betraktas som rättidig. 
Om du inte har meddelata oss att du vill klaga över en brist senast 3 år efter att du har tagit emot varan, kan du inte göra detta krav gällande, om vi inte har gett längre garanti på varan.

d) Batterier – begränsad reklamationsrätt
Eftersom batterier har en naturlig begränsad hållbarhet är reklamationsperioden på dessa begränsad till 6 månader från köpsdatumet. 


 §8 Sekretess och personuppgifter

a) Personuppgifter lagras krypterade, personuppgifter överförs krypterade till och från företaget.

b) Loggstatistik 
Loggstatistik används på www.vågexperten.se och betyder att ett statistiskt system uppsamlar information som kan ge en statistisk bild av antalet besökare på websidan, var de kommer från, på vilken del av websidan de klickade mm. På www.vågexperten.se används loggstatistik med det ändamål att optimera websidan och dess funktioner. Dessutom länkas informationen i loggstatistiken till de kunder och användare som besöker websidan endast om användaren registrerar namn, adress och andra upplysningar i samband med ett köp på websidan eller skapandet av en användarprofil.

c) Loggstatistik används dessutom till: Personifiering av marknadsföringen mot användaren för att skapa ökad användarvänlighet.

d) För att du ska kunna ingå ett avtal med oss via websidan ska du registrera dig med följande personliga upplysningar: Namn, Adress, Telefonnummer, E-postadress.

Personuppgifter skyddas från externt intrång och hanteras enligt bestämmelserna i PUL. Vågexperten uppfyller kraven för PCI DSS.

Vi registrerar dina personuppgifter med syfte att kunna leverera varor till dig. När vi samlar in personlig information via vår hemsida, ser vi till att det alltid sker med ditt uttryckliga medgivande så du är informerad om precis vilken information som samlas in och varför. 

Följande grupper av anställda har tillgång till registrerad data: Administration, försäljning och marknadsföring, administration och redovisning.

Registrerade personuppgifter skickas krypterade. Det sker på följande sätt: Kontakta QuickPay för information om detta. www.quickpay.dk 

Upplysningarna vidarebefordras inte till tredje part.

e) PCI-certifiering
Vår betalnings-gateway, QuickPay, är en av de relativt få danska betalnings-gateways som är helt PCI-certifierad. Syftet med PCI-standarden är att ha en gemensam internationell standard för hur kreditkortsuppgifter hanteras. Standarden definierar en rad krav för lagring, överföring och hantering av kortdata - och hur man kan kontrollera att kraven uppfylls. Både konsumenter och e-handelsbutiker kommer att dra nytta av de ökade säkerhetskrav som följer av PCI-certifieringen. Genom att köpa från leverantörer som har genomgått PCI-certifiering minskas e-handelsrisken för bedrägerier och användarna får en större trygghet som kund i butiken.

f) SSL-kryptering av all kommunikation
SSL står för Secure Socket Layer och är ett säkerhetsprotokoll. SSL säkerställer att data krypteras vid kommunikation mellan kund, företag och andra parter i affären. Detta innebär att obehöriga inte kan komma åt kundens kortnummer under transaktionen. SSL-funktionen finns i kundens webbläsare. Denna funktion aktiveras automatiskt när kunden handlar i en butik med SSL-lösning. Kunden ska inte installera ytterligare programvara för att handla med SSL.

g) Ingen känslig information registreras.

Som registrerad hos Vågexperten.se har du alltid rätt till att bestrida registreringen, och du har även rätt att ta del av vilka upplysningar som registrerats om dig. Dessa rättigheter har du enligt persondatalagen och begäran i samband med detta skickas till Vågexperten.se via e-post: support@vagexperten.se. 

Denna e-post är skyddad mot spambots och du måste ha Javascript aktiverat för att se den.


 §9 Ansvar och ansvarsbegränsning

a) Ansvarsbegränsning
Vågexperten är under inga omständigheter ansvariga för följdskador eller tillfälliga skador, inklusive men inte begränsat till utebliven vinst, anspråk från tredjepart och/eller korruption av data.

b) Produktansvar
Vågexperten är ansvarig för produktansvar i enlighet med produktansvarslagen. Du är skyldig att utan onödigt dröjsmål skriftligt meddela Vågexperten ifall en produktansvarsskada har uppstått, eller om det finns risk att en sådan skada kommer att uppstå.

c) Force Majeure
Om en extraordinär situation skulle uppstå som ligger utanför Vågexpertens kontroll och som enligt köplagen betraktas som force majeure, upphör Vågexpertens skyldigheter under den period då denna extraordinära situation kvarstår. I en sådan extraordinär situation kan du avboka din ouppfyllda order hos Vågexperten om situationen kvarstår eller om det anses sannolikt att situationen kommer att pågå längre än 60 dagar. I så fall är din uppsägningstid 14 dagar.

Vågexperten kan inte hållas ansvarig för de hinder som ligger utanför vår makt, till exempel produktionsstörningar, blixtnedslag, långvarigt strömavbrott, strejk eller andra oförutsedda händelser.


§10 Produktinformation

a) Vågexperten.se strävar alltid efter att upplysa så precist och korrekt som möjligt om de behöriga produkterna, dock med förbehåll för tryckfel.

b) Bilderna som finns på Vågexperten.se är exempel och inte en del av avtalsgrunden.


§11 Klagomål

Ett klagomål på en vara eller tjänst som köpts från oss kan lämnas in till Europeiska kommissionens portal för online-klagomål. Klagomål ska lämnas in här: http://ec.europa.eu/consumers/odr/ 

Vid klagomål ska du ange vår e-post adress: support@vagexperten.se.


§12 Giltighet

Dessa villkor träder i kraft den 22 oktober 2015.


 

 

 

För Företag

§1 Användning

a) Nedanstående försäljnings- och leveransvillkor (härefter kallat ”villkoren”) gäller för försäljning och/eller leverans av alla tjänster/varor (härefter kallat ”varan” eller ”tjänsten”) från Vågexperten.se (Ägt av Vægteeksperten ApS, Tøndervej 19, 6340 Kruså, Danmark) till förhandlare, organisationer och myndigheter i Sverige (härefter kallad ”kunden”).

b) Villkoren gäller om inte annat skriftligen avtalats mellan kunden och Vågexperten.se, och oavsett om avtalet har ingåtts via internet, e-handel, e-post, telefax, telefon eller på annat sätt.

c) Det är en förutsättning för kundens köp att dessa villkor accepteras och kunden uppmanas att läsa igenom villkoren noggrant.


 §2 Upplysningar, avtal etc.

a) Avtalet ingås huvudsakligen i samband med kundens elektroniska beställning på www.vågexperten.se. Dessutom kan ett köpeavtal ingås antingen skriftligt (hädanefter refererat till som e-post) eller muntligt (hädanefter refererat till som telefon).

b) Enligt avtalet mellan kunden och Vågexperten.se anses avtalet först ingått när Vågexperten.se efter att ha mottagit kundens order på sin server, har skickat en skriftlig orderbekräftelse via e-e-post med upplysningar om ordernummer, namn och adress, betalningssätt, leveransadress samt en kopia av de beställda varorna/tjänsterna.

c) Erbjudanden av varor/tjänster, prisinformation etc. på Vågexpertens hemsida samt i reklam, kataloger etc. är endast till för att uppmana till köp och utbud, och är därför inte bindande för Vågexperten.se.

d) Kunden uppmanas att skriva ut orderbekräftelsen omedelbart efter mottagandet, då denna kan vara relevant i samband med returnering eller reklamation.


 §3 Avtalets innehåll

Vågexperten.se förbehåller sig rätten att ändra de gällande villkoren. Kunden är bunden till de villkor som gällde på beställningsdatumet. Villkoren gäller alla avtal som ingås mellan Vågexperten.se och kunden som de enda villkoren och ersätter alla andra villkor.


 §4 Reklamationsrätt 

a) Kunden är skyldig att omedelbart och senast dagen efter mottagande av leveransen kontrollera varan/tjänsten samt att undersöka denna för eventuella brister. Vid transportskadad leverans ska denna avvisas eller accepteras med reservationer genom att ange detta på terminalen/fraktbrevet. Transportskada är utvändiga synliga skador på förpackningen.

b) Vågexperten.se kan endast vara ansvarig för reparation av ursprungliga fel och brister i enlighet med Köplagens bestämmelser på detta område. Om kunden konstaterar fel och brister, ska kunden omedelbart klaga skriftligt till Vågexperten.se med specifikation på den hävdade bristen. Om kunden inte reklamerar rättidigt bortfaller rätten att klaga över brister.

c) Reklamationsperioden är alltid begränsad till 12 månader från leveransen. Efter reklamationsperiodens slut kan kunden inte åberopa sig bristen. För tredjepartsprodukter gäller den reklamationsfrist som framgår av de för underleverantören gällande garantibestämmelserna. Utbyte eller reparation förlänger inte den ursprungliga 12 månaders garantiperioden.

d) Vågexpertens ansvar för fel och brister är alltid begränsat till att efter Vågexpertens förgottbefinnande antingen avhjälpa defekten eller skicka omleverans inom rimlig tid.

e) Vågexperten.se ansvarar inte för fel och brister som bl.a. orsakas av ändringar som gjorts av kunden, reparation utförd av annan än Vågexperten.se eller Vågexpertens servicepartners.

f) Vågexperten.se ger inte ytterligare garanti såvida detta inte har avtalats uttryckligt och skriftligt. Garanti och serviceåtaganden, utöver vad som uttryckligt och skriftligt har avtalats med Vågexperten.se, påvilar därför inte Vågexperten.se, utan den aktuella tillverkaren och dess eventuella serviceleverantör.

g) Procedur vid reklamation

1) Kontakta kundtjänst och anmäl din reklamation - upplys ordernummer, vara och brist.
Tel.: 08 408 356 11
E-post: support@vagexperten.se

2) Om varan har fel eller brister, och du har anmält reklamationen rättidigt, kommer vi att reparera dessa fel eller brister inom rimlig tid. Om det visar sig att detta inte är möjligt, eller vi inte anser att det är lämpligt att reparera varan, tar vi i stället på oss ansvaret att leverera en ny felfri vara efter returleverans av den felbehäftade varan. Vi återbetalar dessutom eventuella dokumenterade utgifter som du har haft i samband med returleveransen. Om varken reparation eller omleverans är möjlig, återbetalar vi i stället köpspriset, inklusive utgifter för returleveransen. 

3) Vid omleverans eller återbetalning: Kundtjänst skickar dig en förbetald etikett som är märkt med returadressen, som du ska sätta på paketet med den defekta varan och skicka retur. 

4) När vi har mottagit och undersökt returvaran skickar vi dig en ny vara vid omleverans. Vid återbetalning återbetalar vi beloppet till ditt konto inom 7 dagar.


 §5 Returleverans

Företag har 7 dagars ångerrätt efter den dag, då företaget, eller en av företaget angiven tredje part (dock inte transportören), mottar de fysiska varorna. 
Köparen står för transportkostnader vid returnering av ett ångrat köp.
OBS: Kostnaden för kalibreringscertifikat och verifikation blir INTE återbetalat eftersom detta är arbete som utförs manuellt.

b) Returkostnader
Köparen står för transportkostnader vid returnering av ett ångrat köp.

c) Varans skick, emballage och inpackning vid retur
- Varans skick: Varan får vara testad men inte använd så att den inte går att sälja igen. Om varan inte kan säljas igen till samma pris ska köparen betala för värdeminskningen i form av avdrag i återbetalningen Se avsnitt Värdeminskning.

- Originalförpackning och tillbehör: Varan ska packas ordentligt in i originalförpackning samt med oskadat emballage och returneras med allt tillhörande tillbehör och dokumentation så som manualer, batterier och laddare. Vid saknat eller skadat emballage, tillbehör och dokumentation ska köpare betala för värdeminskning i form av nedsatt återbetalning. Se avsnittet Värdeminskning.

- Inpackning: När varan har packats in ordentligt i originalförpackningen ska den därefter packas in ytterligare en gång så att själva kartongen/emballagen eller produkten själv inte blir skadad under transport. Vi rekommenderar att varan packas i en pappkartong, passande till produktens storlek. Om varan inte är ordentligt inpackad så att varan eller varans emballage har skadats ska köpare betala för värdeminskningen i form av nedsatt återbetalning. Se avsnittet Värdeminskning.

d) Värdeminskning
För att fastslå eventuell värdeminskning gör produktansvarig på Vågexperten, som besitter stor produktkännedom, en helhetsvärdering för att säkerhetsställa varans skick. I tillfälle av eventuell skada eller saknat tillbehör görs det en individuell värdering baserat på varans skick och/eller eventuella brister.

Följande exempel på brister är vägledande avdrag, avdraget påverkas även av helhetsvärderingen och/eller skadans grad:
- Saknad produktmanual: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning
- Saknade tillbehör: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning
- Skadad originalförpackning/emballage: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning 
- Saknad originalförpackning/emballage: 25 % av varans pris dras av vid återbetalning

e) Ångerrätt för delar av ett köp
Hos Vågexperten kan du returnera delar av en beställning. Det betyder at om du exempelvis har köpt två vågar så är det möjligt att returnera en av dem. Du kan dock inte få återbetalat eventuella leveransomkostnader vid denna typ returnering. 

f) Returneringsprocess

1) Kontakta kundtjänst och upplys om din returleverans (upplys ordernummer, vara och orsak)
- Kundtjänst telefon: 08-408 356 11
- Kundtjänst e-post: support@vagexperten.se

2)  Packa varan i originalförpackning samt med eventuellt extra emballage så att varan inte skadas under transport.  Bifoga en kopia av fakturan.
OBS: Se ovanstående avsnitt ” Varans skick, emballage och inpackning vid retur”. Vid saknat emballage eller tillbehör, vid spår av användning eller felaktig inpackning ska köpare betala för värdeminskning i form av nedsatt återbetalning. avsnittet Värdeminskning.

3) Skicka paketet retur till nedanstående adress. Vi rekommenderar att du sparar kvittot från posten om försändelsen skulle komma bort.

Vågexperten.se
Genvägen 1
231 62 Trelleborg

4) Når Vågexperten har mottagit varan görs det först en undersökning av varan och därefter återbetalas totalbeloppet efter 7 dagar till det konto som du betalade med. Vid eventuell värdeminskning kommer värdet av detta dras av från det belopp som ska återbetalas och du kommer att få information om detta på e-post.


 §6 Ersättningsansvar

a) Vågexperten.se är inte ersättningsansvarig för eventuella förseningar eller brister på varan/tjänsten. Vågexperten.se avsäger sig därmed allt ansvar gällande följande förlust och/eller indirekt förlust, härunder driftförlust, utebliven vinst, förlust av vinst, förlust av data och/eller andra indirekta förluster och kostnader i samband med återupprättande/uppdatering etc. orsakat av defekta sålda varor.

b) Vågexpertens produktansvar är begränsat till ansvar som åtföljer produktansvarslagen, och Vågexperten.se avsäger sig ansvaret för produktskador på andra grunder. Kunden är skyldig till att utan onödigt dröjsmål skriftligen informera Vågexperten.se om att en produktskada har uppstått, eller att risken för att sådana skador kan uppstå.


 §7 Produktinformation

a) Vågexperten.se strävar alltid efter att ge en så exakt och korrekt produktbeskrivning som möjligt. Dock förbehåller vi oss rätten till tryckfel.

b) Bilderna som finns på Vågexperten.se är exempel och är inte en del av avtalsgrundlaget.


 §8 Priser

Alla priser är angivna exkl. moms om annat inte tydligt framgår.


§9 Betalning

a) Betalningsmetoder

Kreditkortsbetalning
Det är möjligt att betala med kreditkort hos Vågexperten.se. 
Vi accepterar VISA, MasterCard, VISA Electron och Maestro.

Fakturabetalning (för företag) 
Fakturan skickas på e-mail så fort ordern är skickad. Fakturan ställs antingen ut direkt av oss eller av vår samarbetspartner Midt Factoring, som i dessa tillfällen är berättigad att uppkräva beloppet. Vid eventuella frågor om betalning av fakturan från Midt Factoring ska Midt Factoring kontaktas direkt. I mailet och på fakturan kommer det att finnas en betalningsvägledning. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan. Fakturabetalning kostar 25 SEK ex moms i fakturaavgift.

KLARNA
Väljer du att betala med KLARNA skickar vi dig en faktura via e-post så snart ordern är skickad. I mejlet och på fakturan kan du se betalningsanvisning. 14 dagars betalningsvillkor.

b) Vid order över 500 SEK (exkl. moms) förbehåller Vågexperten.se sig rätten att värdera kundens kreditvärdighet, och utifrån denna bedömning helt eller delvis kräva förskottsbetalning av ett visst belopp innan beställningen skickas.
Om kunden har valt att beställa ordern på kredit, kommer Vågexperten.se efter avtalets ingående att kontakta kunden med ytterligare upplysningar om förskottsbetalning.

c) Kunden kan inte göra avräkning i köpesumman för krav från andra juridiska frågor, och kunden kan inte heller använda ångerrätt eller neka betalning på grund av försening, reklamation eller motkrav gällande den konkreta leveransen.

d) Vid försenad betalning tillkommer ränta i enighet med gällande lagordning. 


§10 Leverans

a) Leveranstid
Du kan se leveranstiden på varje enskild vara på produktsidan. Leveranstiderna beror nämligen på vilket lager varan skickas från.
Vi har vanligtvis 2-6 dagars leveranstid.
- Tillköper du verifiering eller kalibreringscertifikat tillkommer det 2 dagars extra leveranstid.

Leveranstiden som anges av Vågexperten.se är ungefärlig och därför inte bindande för Vågexperten.se, om inte annat uttryckligen avtalats gällande hela ordern eller delar därav.

b) Transportkostnader och risk
Vågexperten har fri frakt på alla beställningar.
Våra leveranser skickas alltid som försäkrade paket. 

c) Leverans sker endast till adresser inom Sverige. Transporter till andra länder kräver särskild överenskommelse, och kunden uppmanas att kontakta Vågexperten.se för fraktpriser och estimerad leveranstid. Vågexperten.se levererar inte till utlandet eller utländska mottagaradresser.

d) Om leverans inte kan genomföras pga. kundens fel, blir varan stående i säljarens lager för kundens räkning och risk. Vågexperten.se har i så fall rätt att kräva ersättning för lageromkostnader, etc.

e) I händelse av försening kan kunden endast häva avtalet om förseningen överstiger tre veckor. Kunden har i så fall endast rätt att få redan betalat belopp tillbaka, och kunden kan därför inte företa andra korrigerande åtgärder i samband med den skedda förseningen.

f) Om företaget inte kan leverera inom avtalad tid skall konsumenten utan dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt. Konsumenten skall då ha rätt att häva köpet utan kostnad.


 

§11 Sekretess

a) Personuppgifter lagras krypterade, personuppgifter överförs krypterade till och från företaget

b) Loggstatistik 
Loggstatistik används på www.Vågexperten.se och betyder att ett statistiskt system uppsamlar information som kan ge en statistisk bild av antalet besökare på websidan, var de kommer från, på vilken del av websidan de klickade mm. På www.Vågexperten.se används loggstatistik med det ändamål att optimera websidan och dess funktioner. Dessutom länkas informationen i loggstatistiken till de kunder och användare som besöker websidan endast om användaren registrerar namn, adress och andra upplysningar i samband med ett köp på websidan, eller vid skapandet av en användarprofil.

Loggstatistik används dessutom till: Personifiering av marknadsföringen mot användaren för att skapa ökad användarvänlighet.

För att du ska kunna ingå ett avtal med oss via websidan ska du registrera dig med följande personliga upplysningar: Namn, Adress, Telefonnummer, E-postadress.

Personupplysningarna registreras hos Vågexperten.se och förvaras av QuickPay.

Vi registrerar dina personuppgifter med syfte att kunna leverera varor till dig. När vi samlar in personlig information via vår hemsida ser vi till att det alltid sker med ditt uttryckliga medgivande så du är informerad om precis vilken information som samlas in och varför.

Följande grupper av anställda har tillgång till registrerad data: Administration, försäljning och marknadsföring, administration och redovisning.

Registrerade personupplysningar skickas krypterade. Det sker på följande sätt: Kontakta QuickPay för information om detta. www.quickpay.dk

Upplysningarna vidarebefordras inte till tredje part.

Ingen känslig information registreras.

PCI-certifiering
Vår betalnings-gateway, QuickPay, är en av de relativt få danska betalnings-gateways som är helt PCI-certifierad. Syftet med PCI-standarden är att ha en gemensam internationell standard för hur kreditkortsuppgifter hanteras. Standarden definierar en rad krav för lagring, överföring och hantering av kortdata - och hur man kan kontrollera att kraven uppfylls.

Både konsumenter och e-handelsbutiker drar nytta av de ökade säkerhetskrav som följer av PCI-certifieringen.
Köp från leverantörer som har genomgått PCI-certifiering minskar e-handelsrisken för bedrägerier och ger samtidigt användarna en större trygghet som kund i butiken.

SSL-kryptering av all kommunikation
SSL står för Secure Socket Layer och är ett säkerhetsprotokoll. SSL säkerställer att data krypteras vid kommunikation mellan kund, företag och andra parter i affären.
Detta innebär att obehöriga inte kan få tillgång till kundens kortnummer under transaktionen. SSL-funktionen finns i kundens webbläsare. Denna aktiveras automatiskt när kunden handlar i en butik med SSL-lösning. Kunden behöver inte installera ytterligare programvara för att handla med SSL.

Som registrerad hos Vågexperten.se har du alltid rätt till att bestrida registreringen, och du har även rätt att ta del av vilka upplysningar som registrerats om dig. Dessa rättigheter har du enligt persondatalagen och begäran i samband med detta skickas till Vågexperten.se via e-post: support@vagexperten.se.

Denna e-post är skyddad mot spambots och du måste ha Javascript aktiverat för att se den.


 

§12 Äganderättsförbehåll

a) Vågexperten.se behåller äganderätten tills produkten så länge full betalning av den beställda varan inte har erhållits.

b) Innan äganderätten har övergått till kunden ska den sålda varan förvaras ansvarsfullt. Skador på den sålda varan, utöver det som vanlig slitage medför, ska ersättas av kunden. Kunden är dessutom skyldig att hålla varan försäkrad mot brand, stöld och vattenskador motsvarande varans fulla värde. Kunden förbinder sig att inte, utan Vågexpertens skriftliga medgivande, förfoga över varan på ett sådant sätt som kan förringa Vågexpertens säkerhet i varan, inklusive men inte begränsat till pantsättning, uthyrning eller utlåning av varan.


§13 Tvister

a) Jurisdiktion 
Jurisdiktion gäller för den aktuella platsen för Vågexperten.se.

b) Gällande lag
Vid eventuell tvist följer Vågexperten Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


 

§14 Giltighet

Dessa villkor träder i kraft den 22. oktober 2015.

Trustpilot - Enkelt och billigt. – Kent Holmqvist           Trygg E-handel

VI ÄR STOLTA LEVERANTÖRER TILL

Vänligen vänta