Bageri

Alla bagare vet att en bra våg kan vara avgörande när det ska bakas bröd och bakverk. En våg som lämpar sig till att väga ingredienser underlättar vid bakning och det är en ovärderlig hjälp för att få rätt proportioner. Hos oss hittar du vågar i olika prisklasser och de har alla gemensamt att de kan hjälpa dig att göra din bakning enklare. Några av vågarna kan väga efter recept, andra kan väga utifrån procent och på många av vågarna är det dessutom möjligt att förprogrammera ett värde så att vågen visar när du har uppnått en önskad mängd på smör eller liknande.        Vågarna som rekommenderas till ett bageri ska kunna hålla en hög hygienstandard, de ska vara lätta att rengöra och vara tillverkade i hållbara och slitstarka material. De ska även kunna stå stadigt och ge ett pålitligt resultat.   Se till exempel vår Ohaus-FD som är utvecklad speciellt för kontrollvägning och vägning av livsmedel och som finns med precision helt ner till 0,1 g. Detta gör vågen populär hos både en bagare och konditor, som är i behov av att kunna få precis rätt mängder av sina ingredienser. Vågen Ohaus FD kan mäta upp ingredienser i förhållande till en huvudingrediens. Då räknas ett procentförhållande ut vilket gör det lätt att få rätt proportioner till degen, en funktion som är oroligt användbar vid bakning. Som bonus har vågen ett uppladdningsbart batteri med 120 timmars användningstid.       Ett annat alternativ om du letar efter en användarvänlig våg som tål vatten och damm, eller mjöl som flyger runt i luften på ett bageri, är KERN FFN-N. När det uppladdningsbara batteriet används tål vågen både mjöl och tillfällig kontakt med vätskor. Den rostfria vågplattan kan tvättas av med en fuktig trasa. Denna våg är praktisk i ett kök vid tillberedning och uppvägning av livsmedel. Se närmare på vårt urval av vågar och de funktioner som passar till bagerier och låt inte en pålitlig våg vara den saknade ingrediensen i ditt bakverk.